• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Welk netwerk gebruikt Lebara?

lebara
hulp

Welk netwerk gebruikt Lebara?

Lebara staat bij de meeste Nederlanders bekend als de prepaidprovider. Het is namelijk voor een behoorlijk lange tijd enkel een aanbieder geweest van prepaid simkaart. Maar dat is verleden tijd. Lebara richtte zich voornamelijk op mensen met een migratie-achtergrond, en ook dat is verleden tijd. De populaire budgetprovider biedt nu namelijk ook sim only abonnementen aan en ook zijn de pijlen gericht op alle Nederlanders, niet alleen de migranten. Hoewel deze mensen nog steeds net zo welkom zijn als jaren geleden is Lebara dus bezig met een inhaalslag om ook een marktaandeel te verkrijgen op de sim only markt.

Met het nieuwe aanbod sim only’s komen steeds meer mensen in contact met de “nieuwe” provider. En de vraag die daarop volgt is: “Welk netwerk gebruikt Lebara?” Want er zijn maar vier operators in Nederland die een eigen netwerk hebben. Lebara maakt gebruik van het netwerk van KPN. Mocht je twijfelen over de keuze voor Lebara als je sim only-provider; over het netwerk en de bereikbaarheid hoef je je geen zorgen te maken. Het maakt niet uit of je belt en internet via KPN of Lebara; het is exact hetzelfde netwerk.

Ga naar Lebara

kpn netwerk

KPN netwerk

Lebare is ooit begonnen met het aanbieden van prepaiddiensten via het netwerk van Telfort. Deze provider was op haar beurt weer onderdeel van het grotere KPN en daarom maakt het uiteraard van dit betrouwbare netwerk gebruik. De internetsnelheid en potentiële storingen; het maakt geen verschil of je nu bij KPN een abonnement afsluit of bij Lebara. Maar er is wel een verschil tussen beide providers. KPN staat namelijk bekend als een provider met hoge tarieven terwijl Lebara zichzelf in de markt zet als een prijsvechter. Het concurreert op de prijs; iets wat KPN simpelweg niet kan door de grootte. Als je dus niet teveel wilt betalen voor hetzelfde abonnement dan ben je bij Lebara goedkoper uit dan bij KPN.

Bereik

Het bereik van de diensten die gekoppeld zijn aan een Lebara abonnement is hetzelfde aan dat van KPN. Netflix streamen, bellen via Skype, videobellen en wat je nog meer allemaal doet als je onderweg bent; het bereik is precies hetzelfde. Bij Lebara maak je automatisch verbinding met het 4G netwerk van KPN. En dit netwerk is in 2019 wederom getest als een van de betere ter wereld. In Nederland kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. De Nederlandse netwerken scoren het hoogst ter wereld. Andere Nederlandse providers die het KPN netwerk gebruiken zijn Robin Mobile en Youfone.

Over Lebara

Lebara heeft niet de naamsbekendheid van T-Mobile of Vodafone, maar het bestaat desalniettemin al vele jaren. De budgetprovider met roots in de prepaidmarkt is namelijk al in 2001 opgericht en vanaf 2004 beschikbaar in Nederland. Vanuit de oorsprong was ‘goedkoop internationaal bellen’ het verkoopargument van de Lebara simkaarten. En dit aanbod werd omarmd door de vele migranten in Nederland die geregeld naar het thuisland belden. De simkaarten met beltegoed werden uitgebreid met prepaid bundel waarna Lebara in 2017 de eerste sim only abonnementen toevoegde aan het assortiment. In 2018 heeft Lebara ook sim only met een onbeperkte databundel in de aanbieding. En zoals je nu weet, dit alles verloopt via het netwerk van KPN.