• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

KPN

kpnKPN is in Nederland de grootste aanbieder van mobiele diensten met meer dan 5 miljoen klanten. Het is al lang actief op de Nederlandse markt; halverwege de 19e eeuw is het bedrijf opgericht. KPN is de eigenaar van het vaste telefonienetwerk en bezit meerdere dochterbedrijven die ook actief zijn op de mobiele telefonie markt. Dit zijn dochterondernemingen zoals Simyo en Telfort. Het 4G-netwerk van KPN was als eerst klaar en heeft al geruime tijd een landelijke dekking.

MVNO’s KPN netwerk

KPN is het niet de enige die gebruik maakt van het eigen netwerk. Er zijn verschillende providers die mobiele telefonie aanbieder via het KPN netwerk. Dit worden MVNO’s genoemd. Dit zijn zelfstandig opererende bedrijven zonder een licentie voor een eigen netwerk. De MVNO’s die gebruik maken van het KPN netwerk zijn onder andere Simyo, Telfort, Youfone en Robin Mobile. Hiernaast zijn er nog meer dan tien kleinere providers zoals Hema, Aldi Talk en Lebare Mobile.

KPN abonnement

KPN heeft graag het imago van een betrouwbare provider. Dit heeft een prijs. De abonnementen van KPN vallen doorgaans in het duurdere segment. Men heeft echter wel het volledige assortiment. Een sim only bestellen bij KPN betekent een levertijd van twee tot drie dagen en de verzending is gratis. Alle moderne telefoons zijn verkrijgbaar bij KPN net zoals sim only abonnementen en prepaid pakketten. Bij een KPN abonnement ontvang je iedere maand aan het begin van de maand de belminuten, sms’jes en data die je kunt gebruiken. De gesprekken die je voert worden niet per minuut afgerekend maar per seconde.

KPN internet

Internet van KPN is snel met het landelijke 4G netwerk. Met een 4G smartphone kunnen snelheden bereikt worden tot 150 Mbit/s. Hiernaast wordt het KPN netwerk gezien als één van de meest stabiele netwerken. Inmiddels is KPN zelfs al begonnen met het 4G+ netwerk dat nog sneller is. Er zijn verschillende databundels beschikbaar voor gebruikers zodat er voor ieder wat wils is. Als de limiet van de databundel bereikt is dan wordt de snelheid verlaagd. Je kunt dan wel gratis internetten buiten de bundel zodat je niet te maken krijgt met onverwachte kosten. Bij KPN ontvang je een sms als je 50% en 75% en 100% van je databundel verbruikt hebt.

Vergelijk de KPN sim only internet abonnementen