• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Internetten met een data simkaart?

Home / Internetten met een data simkaart?
hulp

Internetten met een data simkaart?

Zoek je naar een manier om internet te krijgen op je iPad of andere tablet terwijl je geen toegang hebt tot een werkende Wi-Fi verbinding? Een sim only contract zonder belminuten en sms’jes is daar een geschikte oplossing voor. De verbinding van een data sim only is een handig redmiddel voor als je je in een gebied bevindt waar Wi-Fi niet binnen bereik is. Of je nu op skivakantie bent in de bergen van Oostenrijk of op zakenreis naar een afgelegen locatie in India; een data simkaart kan ervoor zorgen dat je nog steeds van internet kunt genieten. Voor dit soort situaties heb je geen standaard sim only nodig met belminuten, sms’jes en mb’s. Het is immers niet mogelijk om te bellen of sms’en met een tablet. Alleen de mb’s zijn benodigd. Een data sim only abonnement is het enige dat je nodig hebt oftewel een sim only zonder belminuten en sms’jes.

Data simkaart

De meeste tablet fabrikanten hebben een simkaartslot in het toestel geplaatst dat geschikt is voor een kleine simkaart. Vandaag de dag is de nano simkaart niet alleen de standaard voor smartphones maar ook voor tablets. De nano simkaart is de kleinste variant van de simkaart. De iPad Air en iPad Mini hebben bijvoorbeeld een slot geschikt voor een nano simkaart. Oudere iPad modellen maken gebruik van een micro simkaart. Voor alle tablets zijn er passende sim only abonnementen met enkel data verkrijgbaar bij vrijwel alle Nederlandse providers.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Data sim only

Als je van plan bent om te reizen in de nabije toekomst en Wi-Fi is niet vanzelfsprekend dan is een data simkaart abonnement de beste passende oplossing. Een ander pluspunt van een data sim only contract voor de tablet is dat je niet hoeft te schikken met een lange looptijd. Het overgrote deel van de beschikbare contracten bij de Nederlandse providers is niet alleen af te sluiten voor een periode van 12 of 24 maanden maar ook voor slechts 1 maand. Dit vergroot de flexibiliteit van het data abonnement zodat je niet langer hoeft te betalen voor het abonnement terwijl de tablet het al begeven heeft. Met een kortlopend contract heb je internet wanneer je het nodig hebt en kun je het opzeggen als het niet meer nodig is. Bekijk hier de abonnementen met alleen data.