• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Internet met 64 kbps

Internet op je mobiel is vrijwel onmisbaar als je een actief sociaal leven hebt of simpelweg altijd bereikbaar wilt zijn per e-mail of WhatsApp. Met de toename van 4G dekking is het internet sneller geworden dan ooit tevoren. Dit is een groot pluspunt maar je databundel raakt ook sneller op dan ooit tevoren. Een databundel met 500MB is voor veel gebruikers niet meer voldoende; 1GB wordt tegenwoordig vaak als minimum aangeraden. Zelfs met een databundel van 1GB zijn er gebruikers die de datalimiet al na een halve maand bereiken. Wat gebeurt er dan: heb je geen toegang meer tot internet of wordt de downloadsnelheid verlaagd naar 64 Kbps? Wie nog bereikbaar wil zijn via WhatsApp en e-mail wil lezen als de limiet bereikt is kiest voor een abonnement met 64 kbps internet. Geen extra kosten voor buiten-de-bundel internet maar een verlaging van de snelheid. Jammer genoeg is dit niet bij iedere telecomprovider beschikbaar. De enige providers die internet met 64 Kbps aanbieden zijn Vodafone en KPN. De abonnementen met 64 kbps zijn in de vergelijker aanwezig:

Vergelijk 64 Kbps internet abonnementen

Wat betekent 64 Kbps?

De snelheid van mobiel internet wordt gemeten in Kbps. Dit staat voor de hoeveelheid data die per seconde verstuurd kan worden en is de afkorting van kilobits per seconde. Snellere verbindingen worden gemeten in Mbps wat gelijk staat aan 1000 kbit/s. 64 kilobits per seconde is een relatief lage snelheid voor mobiel internet.

Wat kun je met 64 Kbps?

Voor gebruikers betekent een snelheid van 64 kilobits per seconde dat niet alle apps vlekkeloos werken. Bepaalde apps die om een stabiele en snelle internetverbinding vragen kunnen vrijwel niet gebruikt worden met de lage snelheid. Muziek of video’s streamen terwijl je onderweg bent is niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor het downloaden van afbeeldingen en grote data bestanden. Instant messaging apps zoals Whatsapp kunnen wel gebruikt worden met de lagere snelheid net als e-mails die bekeken en beantwoord kunnen worden.

Providers met 64 Kbps internet

Er zijn in Nederland maar vier providers die op dit moment een sim only met 64 Kbps snelheid aanbieden. Dit zijn T-Mobile, Vodafone, KPN en Robin Mobile. Bij deze twee providers zijn abonnementen verkrijgbaar waarbij de downloadspeed gereduceerd wordt naar 64 Kbps.

Vodafone

vodafone 64 kbpsGratis internet met een verlaagde snelheid is ook beschikbaar bij Vodafone. Om hiervan gebruik te maken is het vereist dat BloX Beperkt Internet ingeschakeld wordt. Uploaden kan dan met een snelheid van 32 Kbps. Zodra je mb’s op zijn gaat de snelheid omlaag maar worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

KPN

kpn 64 kbpsBepaalde abonnementen van KPN hebben het kenmerk dat internet langzamer werkt als de limiet behaald is. Hierdoor krijgt niemand bij KPN te maken met buiten-de-bundel kosten door mobiel internet. De uploadsnelheid is 32 Kbps als de datagrens bereikt is.