• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Hoeveel data heb ik nodig?

hulp

Hoeveel data heb ik nodig?

Veel van de smartphone functies en apps hebben een internetverbinding nodig om goed te kunnen functioneren. Er is internet nodig om e-mails te versturen, berichten te versturen met Whatsapp, video’s te bekijken op YouTube en voor het gebruik van de social media apps zoals Facebook en Twitter. Al deze apps gebruiken internet waardoor een databundel onmisbaar is op een smartphone. De databundel is een onderdeel van het abonnement. Het abonnement bestaat uit belminuten, sms’jes en MB’s. De MB’s vertegenwoordigen de databundel.

Databundels

De meeste data wordt verbruikt met een Wi-Fi verbinding. De MB’s die verbruikt worden zonder een Wifi verbinding worden van de databundel afgetrokken. De meest voorkomende abonnementen hebben een databundel van 1000 MB tot 2000 MB. Dit is voor de meeste consumenten voldoende. Iemand die zonder een Wi-Fi verbinding geregeld video’s bekijkt of muziek download heeft meer data nodig. Het is lastig om aan te geven hoeveel 1000 MB precies is. Een website heeft bijvoorbeeld een variërende grootte. Dit heeft te maken met de hoeveelheid tekst op de website, afbeeldingen en andere media. Video’s hebben een verschillende lengte waardoor de data die erdoor verbruikt wordt ook varieert. Op de databundel berekenen pagina kun je uitrekenen hoeveel data je ongeveer verbruikt.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

MB Meter app

Als je al een smartphone hebt dan is het verbruik beter in te schatten. Met een MB meter app is het mogelijk om het dataverbruik te meten. Het houdt de data bij die verbruikt wordt met een Wifi verbinding maar ook de data vanuit de databundel. Door de app te installeren kun je erachter te komen hoeveel data er per maand verbruikt wordt.

Welke databundel heb je nodig?

Tijdens het zoeken naar de beste deal komen veel consumenten erachter dat men geen idee heeft hoeveel minuten, sms en mb’s nodig zijn. De beste manier om erachter te komen hoeveel je verbruikt is door de telefoonrekeningen van de afgelopen maanden te bestuderen. Hoeveel minuten bel je gemiddeld per maand en hoeveel sms’jes worden er verstuurd? Heb je veel gebruik gemaakt van internet en hoeveel was het maandelijkse verbruik in GB’s? Voorkom dat je moet gokken tijdens het kiezen van een abonnement; het verbruik wordt vaak onder- of overschat. Als je een te grote bundel kiest dan betaal je iedere maand teveel voor minuten die je niet gebruikt. Als je aan de andere kant een te kleine bundel kiest dan betaal je alsnog teveel doordat de buiten-de-bundel kosten hoger zijn. Je kunt beter een te kleine bundel kiezen dan een te grote bundel. Het is bij een abonnement met contract vaak niet mogelijk om te downgraden naar een kleinere bundel terwijl het wel mogelijk is om te upgraden naar een grotere bundel.