• 24/7 vergelijken
 • 100% onafhankelijk

Hoe verander je van mobiele provider?

Home / Hoe verander je van mobiele provider?
hulp

Hoe verander je van mobiele provider?

Als je van mobiele provider verandert dan heb je de optie om je telefoonnummer mee te nemen naar de nieuwe provider. Dit wordt nummerbehoud genoemd en is erg eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen. Voor iedereen die graag wil overstappen naar een andere mobiele provider maar twijfelt over zaken zoals nummerbehoud is er goed nieuws. Nummerbehoud is gratis bij het overstappen naar een andere provider. Je telefoonnummer is in het beheer van een provider maar alleen als jij dat wilt. Als je besluit om over te stappen naar een andere provider dan wordt het beheer van het telefoonnummer overgedragen aan de nieuwe provider. Hier hoef je zelf niets voor te doen. De nieuwe provider regelt dit voor je.

Zo gaat het overstappen naar een andere mobiele provider:

 1. Zoek een nieuw abonnement en sluit het abonnement af.
 2. Geef bij het afsluiten aan dat je je nummer wilt behouden en geef je nummer en klantnummer bij de oude provider door.
 3. Je ontvangt de simkaart (en eventueel telefoon) van de nieuwe provider.
 4. Als het oude abonnement afloopt gaat het nieuwe abonnement in. Je kunt gebruik blijven maken van de oude simkaart totdat het nieuwe abonnement ingaat.
 5. Plaats de nieuwe simkaart in de telefoon om te kunnen bellen. Je belt vervolgens met je oude nummer via de nieuwe provider.

Tegenwoordig worden de contacten en telefoonnummers niet meer opgeslagen op de simkaart. Hierdoor kun je eenvoudig van simkaart veranderen zonder telefoonnummers kwijt te raken. Deze gegevens zijn opslagen op de telefoon. E-mails, foto’s, video’s en andere bestanden blijven op de telefoon staan als je overstapt naar een nieuwe provider.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
 • Onbeperkt data, sms en minuten
 • Maandelijks opzegbaar
 • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Is nummerbehoud altijd mogelijk?

Het is voor een provider duurder om een nieuw nummer uit te geven dan het overnemen van een oud nummer. Nummerbehoud is altijd mogelijk zodat gebruikers snel en eenvoudig over kunnen stappen naar een nieuwe provider. Bij het afsluiten van een nieuw abonnement wordt er altijd gevraagd of je je oude nummer wilt behouden. Nummerbehoud kost niets en bespaart veel tijd en moeite. Je hoeft niet alle vrienden en familieleden te benaderen dat je een ander nummer hebt en ook bij derden hoef je dit niet te doen. Het bespaart ook geld als je je nummer op visitekaartjes hebt staan en andere media.

Tips

 • Als je van provider wisselt dan kun je het nummer meenemen maar niet het abonnement. Het gaat alleen om het behoud van het nummer.
 • Alleen de eigenaar van het nummer kan het telefoonnummer meenemen naar een andere provider. Dit de persoon die het oude abonnement afgesloten heeft.
 • Zeg het oude abonnement nog niet op voordat het nieuwe abonnement afgesloten is. Alleen bestaande nummers kunnen overgenomen worden door de nieuwe provider.
 • Telefoonkosten die gemaakt zijn tijdens het oude abonnement moet nog gewoon betaald worden.
 • Let op of je de goede simkaart ontvangt van de nieuwe provider zodat deze past en werkt op je oude mobiele telefoon.
 • Het is mogelijk dat je mobiele telefoon een simlock heeft van de oude provider als deze minder dan 12 maanden oud is.