• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Hoe snel is 64 Kbps internet?

hulp

Hoe snel is 64 Kbps internet?

Je hebt internet op je telefoon, en dan wordt er gesproken over 64 Kbps maar wat wil dat zeggen? Bij 64 Kbps internet gaat het om de snelheid van mobiel internet, want deze wordt gemeten in Kbps. Het wil zeggen de hoeveelheid data die per seconde verzonden kan worden. Kbps staat voor kilobits per seconde. Als het over een snellere verbinding gaat, dan wordt het gemeten in Mbps. Mbps staat gelijk aan 1000 kbits.

Snel of langzaam?

64 Kbps is een relatief lage snelheid als het over mobiel internet gaat. Het kan voor jou als gebruiker betekenen dat niet alle apps goed werken. Er zijn namelijk applicaties die om een stabiele en een snelle internetverbinding vragen. Ze kunnen dan vrijwel niet gebruikt worden als je deze lage snelheid van 64 Kbps hebt. Je kunt dan ook geen muziek of video’s streamen als je onderweg bent. Ook kun je dan geen grote data bestanden downloaden, en ook geen afbeeldingen. Je kunt wel WhatsApp gebruiken, ook je mail kun je bekijken en je kunt ook antwoorden. Wanneer je niet zo vaak internet gebruikt op je telefoon, en je gebruikt hem bijvoorbeeld alleen om af en toe mail te checken en voor WhatsApp, dan heb je hier voldoende aan. Maar de meeste mensen hebben internet de hele dag aan staan, ook met meerdere applicaties. Dan is het internet hier wel te traag voor. Maar voor sommige mensen kan het toch snel genoeg zijn. Kijk daarom naar je eigen behoeften of dat dit bij je past.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Providers

Er zijn in Nederland een paar providers waar sim only aan wordt geboden met 64 Kbps snelheid. Je kunt dan bijvoorbeeld een abonnement afsluiten met een downloadspeed wat wordt gereduceerd naar 64 Kbps, ook wel bekend als onbeperkt internet. Maar je hebt ook abonnementen met alleen maar 64 Kbps. Bekijk voordat je een abonnement af gaat sluiten goed bij de providers wat de mogelijkheden zijn en wat de voorwaarden zijn. Het kan namelijk echt per provider wisselen wat de kosten zijn en wat de internetsnelheid is. In de voorwaarden kun je hier meer over vinden en als je vragen hebt, kun je beter contact opnemen met de betreffende provider.

64 Kbps internet of toch sneller?

Nu je weet wat 64 Kbps je te bieden heeft, is dit dan snel genoeg voor jou of zou je liever sneller internet hebben? Denk er goed over na voordat je een abonnement af gaat sluiten. Daarnaast wordt 64 Kbps niet zo vaak meer aangeboden, maar je weet nu wat je opties hiermee zijn en dat je online niet zoveel kunt doen, dan wanneer je sneller internet hebt.