• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Dataverbruik meten met apps van de providers

hulp

Dataverbruik meten met apps van de providers

Het huidige aanbod sim only abonnementen is voornamelijk gericht op de databundel. Providers hebben al lang ingezien dat daar winst te behalen valt. Aan belminuten wordt steeds minder verdiend en sms’jes zijn bijna verleden tijd door apps zoals Whatsapp en Facebook Messenger. Internet is het belangrijkste onderdeel van de belbundel geworden. Het bepaalt ook grotendeels de prijs van het sim only abonnement. Dit betekent ook dat er steeds meer gevraagd wordt van de databundel. Om te voorkomen dat je snel over de limiet gaat is het verstandig om de app te downloaden van je provider.

T-MobileMy T-MobileiOSAndroid
VodafoneMy VodafoneiOSAndroidWindows Phone
KPNMijnKPNiOSAndroid
Tele2MijnTele2 AppiOSAndroid
SimyoMijn SimyoiOSAndroidWindows Phone
BenBen AppiOSAndroid
HollandsnieuweHollandsnieuweiOSAndroid
TelfortBelStatusiOSAndroid

Het verbruik van data wordt gemeten in kilobytes (KB), megabytes (MB) of gigabytes (GB). Een gigabyte (GB) is gelijk aan 1.024 megabytes (MB). Een megabyte (MB) is gelijk aan 1.024 kilobytes (KB).

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Provider apps

Wil je weten hoeveel MB’s je per dag of maand verbruikt met je smartphone? Dan zijn er verschillende apps die die het dataverbruik voor je kunnen bijhouden. De apps van de provider geven een goed overzicht hoeveel je al verbruikt hebt. In de app is direct in te zien hoeveel belminuten, sms’jes en mb’s je nog over hebt.

Data Usage

data-usageDe Data Usage app geeft een duidelijk inzicht in hoeveel MB’s er verbruikt worden. Dit wordt opgesplitst in MB’s die verbruikt worden tijdens een Wi-Fi verbinding en in MB’s die via het mobiele netwerk verbruikt worden. Hiernaast worden de MB’s verdeeld in upload en download data. De geschiedenis van het verbruik kan per dag bekeken worden of per maand.

Google Play: gratis
Apple App Store: gratis