• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Dataverbruik in het buitenland

hulp

Dataverbruik in het buitenland

De kosten van dataverbruik in het buitenland zijn veel hoger dan in Nederland. Veel mensen hebben niet door wat de echte kosten zijn. Een foto plaatsen op Facebook kan bijvoorbeeld al gelijk staan aan 2 euro datakosten en het bezoeken van een website een euro. Als je meerdere keren per dag social media bijhoudt, foto’s bekijkt en plaatst, video’s afspeelt en websites bezoekt dan kunnen de kosten voor data snel oplopen. Er zijn gelukkig manieren om te voorkomen dat je veel datakosten maakt in het buitenland.

Schakel dataroaming uit

Schakel mobiele data en dataroaming uit in het buitenland en houdt deze uitgeschakeld gedurende het reizen. Op de iPhone doe je dit door te gaan naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel vervolgens Mobiele data en Dataroaming uit. Met deze instellingen kun je nog steeds verbinding maken met Wifi netwerken zodat je alleen gebruik maakt van internet via een Wifi verbinding. Hier zijn geen kosten aan verbonden via de provider. In veel hotels en restaurants is het tegenwoordig mogelijk om gratis verbinding te maken met het lokale Wifi netwerk.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Data van tevoren kopen

Het is bij sommige providers mogelijk om vooraf data te kopen voor de periode in het buitenland. Je betaalt dan van tevoren een bedrag voor een vastgesteld aantal MB’s dat je kunt opmaken in het buitenland. Dit is echter vaak duurder dan het gebruik van de databundel in Nederland. Als je voor deze optie kiest dan is het verstandig om het alleen te gebruiken als het echt nodig is. Door video’s te bekijken raken de MB’s snel op waardoor je het beter alleen kunt gebruiken voor Whatsapp en e-mail.

Lokale simkaart kopen

Een goedkope optie om in het buitenland te bellen, sms’en en internetten is het kopen van een buitenlandse simkaart. De simkaart van de lokale provider is meestal veel goedkoper dan het gebruik van de eigen simkaart. Dit kan zelfs tot meer dan 80% goedkoper zijn. Als je voor deze optie kiest dan is het belangrijk dat je telefoon simlockvrij is. Alleen dan kan er gebruik gemaakt worden van de lokale simkaart. Een lokale simkaart kan meestal op het vliegveld gekocht worden of in een lokale telefoonwinkel. Het is in veel gevallen ook mogelijk om van tevoren al de simkaart aan te schaffen via het internet. Het nadeel van het gebruik van een lokale simkaart is dat je niet bereikbaar bent op je eigen telefoonnummer maar alleen op het nummer van de lokale simkaart.

Dataverbuik Wi-Fi

Een smartphone kan op twee manieren verbinding maken met het internet; via een Wi-Fi verbinding of via het mobiele netwerk. Een Wi-Fi netwerk is een draadloze verbinding waarbij gebruik wordt gemaakt van een bedraad netwerk. Door middel van een draadloze router is het mogelijk om verbinding te maken met het netwerk. Het is mogelijk dat deze Wi-Fi verbinding beveiligd is of niet. Dit kan door de eigenaar ingesteld worden. Het voordeel van een Wi-Fi verbinding is dat alle data die verbruikt wordt met een Wi-Fi verbinding niet van de databundel af gaat.