• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Besparen met sim only

hulp

Besparen met sim only

Vandaag de dag zijn consumenten zich steeds meer bewust van hoeveel geld men betaald voor het telefoonabonnement. Het zijn maandelijkse kosten waar iedereen met een telefoonabonnement mee te maken krijgt. Als het goedkoper kan, waarom dan niet kiezen voor een ander abonnement? In de huidige telefoonmarkt is er veel concurrentie tussen de providers waardoor het vaak niet moeilijk is om een goedkopere deal te vinden. Een sim only abonnement is één van de manieren om te besparen op de maandelijkse kosten voor bellen en internetten.

Het contract loopt af

Het is algemeen bekend dat de kosten van een sim only veel lager zijn dan bij een normaal telefoonabonnement met toestel. Dit komt doordat de telefoon niet in het maandtarief verwerkt zit. Als je tevreden ben met je huidige telefoon en je contract loopt af dan is een sim only vaak de beste keuze. Dit doen heel veel Nederlanders als het huidige contract afloopt en men nog een goed werkende telefoon heeft. Door over te gaan op een sim only kunnen de kosten enorm dalen.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 21,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Voorbeeld kostenbesparing met sim only

Je hebt twee jaar geleden een iPhone 5S met abonnement genomen. Aangezien de iPhone 5S toen net nieuw was op dat moment was de prijs nog hoog voor het toestel. Je hebt de iPhone met een abonnement gekozen van 150 minuten/sms en 1000 MB data voor een periode van 24 maanden. Voor dit abonnement betaal je iedere maand €50,-. Na twee jaar is het abonnement afgelopen maar de provider verlengt het abonnement automatisch waardoor je nog steeds €50,- per maand betaalt voor het abonnement. Als je van plan bent om de iPhone 5S te blijven gebruiken dan is het zonde om zoveel te betalen. Op dit moment is het verstandig om een sim only abonnement af te sluiten. Met een sim only abonnement met 150 minuten/sms en 1000 MB data betaal je dan nog maar €15,- per maand. Het oude abonnement wordt opgezegd en je krijgt een nieuwe simkaart. Je betaalt dan geen €50,- per maand meer maar €15,- per maand.