• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Ben

benBen is 1999 opgericht als een samenwerking tussen Tele Danmark en Belgacom. Niet veel daarna, in 2002, werd Ben overgenomen door T-Mobile. De naam veranderd en het bedrijf ging door als T-Mobile. De naam Ben verdween tijdelijk van de Nederlandse markt totdat het in 2010 weer tevoorschijn kwam. Dit keer betrad het de Nederlandse markt als een MVNO dat gebruik maakt van het T-Mobile netwerk. Dit zorgt ervoor dat Ben een 4G landelijke dekking heeft. De focus lag toen alleen op de prepaid pakketten en sim only abonnementen. Tegenwoordig biedt Ben echter ook abonnementen met een toestel aan. De verkoop van prepaid toestellen is in 2013 gestopt.

Ben abonnement

Ben staat bekend als een prijsvechter dat het opneemt tegen de gevestigde orde. Dat is tegenwoordig niet meer helemaal het geval. De tarieven van Ben zijn over het algemeen gezien niet meer de goedkoopste. De belminuten, sms’jes en data zijn één maand geldig waardoor er iedere maand hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en data opgemaakt kan worden. Het is bij Ben mogelijk om een maandelijks opzegbaar abonnement te bestellen.

Ben internet

Bij alle databundels van Ben is het mogelijk om 4G in te schakelen. Dit is het snelste internet dat op dit moment voor mobiele telefoons beschikbaar is. Niemand wil graag onverwachte kosten door het gebruik van internet buiten de bundel. Met de MB pauze feature is het mogelijk om internetgebruik buiten de bundel uit te schakelen. Internet via WiFi is dan nog steeds mogelijk. Als je dit niet inschakelt dan worden er extra kosten in rekening gebracht voor het verbruik boven de datalimiet. De snelheid wordt niet verlaagd zoals bij een aantal andere providers. Als je geen internetbundel neemt bij Ben dan bepaal je per MB.

Vergelijk de Ben sim only internet abonnementen