• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Alleen data

simonly dataSteeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement. Zonder of met belminuten en sms’jes; alles is mogelijk. Het abonnement zonder toestel is op het moment de populairste maar ook voordeligste abonnementsvorm die er is. Bij sim only betaal je alleen voor de kosten van het abonnement. Er wordt geen toestel meegeleverd dat maandelijks moet worden afbetaald. Hierdoor blijven de maandelijkse kosten erg laag. Voor het afsluiten van een sim only abonnement met enkel een databundel is het van belang dat je beschikt over een mobiele telefoon, tablet of laptop. Een sim only zonder belminuten en sms is geschikt voor al deze apparaten. De onderstaande mobiel internet providers bieden op dit moment een sim only met alleen mb’s aan (of met heel weinig belminuten):

Vergelijk alleen data abonnementen

Waarom sim only alleen data?

Er zijn een aantal telecom providers die de mogelijkheid aanbieden om een sim only abonnement met alleen een databundel af te sluiten. Een sim only abonnement met alleen data is ideaal wanneer jij geen behoefte hebt aan belminuten of een sms bundel. Sms’jes worden tegenwoordig bijna niet meer verzonden, bel jij ook nooit dan is het voordeliger om te kiezen voor een bundel met alleen data. Het is via verschillende apps ook mogelijk om met je data te bellen, mocht het toch een keer nodig zijn dan heb je hier geen belminuten voor nodig.

tablet-1704823_1280

Alleen data voor tablet of laptop

De tablet is inmiddels aanwezig in meer dan 68 procent van de huishoudens. Hoewel het grootste deel van de huishoudens de tablet enkel met een Wi-Fi internetverbinding gebruikt is het ook mogelijk een sim only met alleen een databundel af te sluiten. Een aantal providers heeft sim only abonnementen met internet in het aanbod die specifiek ontwikkeld zijn voor gebruik in combinatie met een tablet of laptop.

Databundel grootte: hoeveel MB’s?

Er zijn verschillende soorten databundels verkrijgbaar, het verschil zit hem in de grootte van de bundel. Er zijn kleine bundels beschikbaar die beschikken over 250MB tot 500MB. Kleine databundels zijn geschikt voor mensen die niet veel gebruik maken van mobiel internet. Wanneer je alleen gebruik maakt van je e-mail en niet veel meer dan is een kleine databundel genoeg. Wanneer je ook veel apps gebruikt, video’s bekijkt of online radio luistert kun je beter kiezen voor een grotere databundel van tussen de 500MB en 1,5GB (1500MB). Wanneer je extreem veel gebruik maakt van mobiel internet, vaak video’s bekijkt en verschillende apps gebruikt en games speelt kun je het beste kiezen voor een bundel vanaf 1,5GB. Je kunt dan kiezen voor een bundel tot een bepaald aantal MB of voor een onbeperkt internet bundel. Let hierbij wel op de voorwaarden van deze bundel. Sommige providers bieden onbeperkt internet bundels waarbij de snelheid verlaagd wordt naar 64 Kbps aks de limiet bereikt is. Dit betekent dat je dan nog wel kunt internetten maar alleen met een lagere snelheid. Het is dan nog wel mogelijk om tijdelijk te upgraden naar een snellere internetverbinding. Andere providers verlagen de snelheid van internet niet als de limiet bereikt is. De toegang tot internet wordt dan gestopt als de limiet bereikt is.

Abonnementen vergelijken

Voordat je een sim only abonnement met alleen data afsluit is het van belang om te bedenken hoeveel data je nodig denkt te hebben; hoeveel verbruik je ongeveer per maand? Met de calculator op deze website kun je een inschatting maken. Ben je hier uit dan moet je bedenken voor welke contractduur je een abonnement wil afsluiten. Het is vaak zo dat hoe langer de contractduur is, hoe goedkoper het abonnement is. De goedkoopste sim only abonnementen worden afgesloten voor twee jaar. Je kan ook kiezen voor een kortere contractduur en er zijn zelfs maandelijks opzegbare sim only’s af te sluiten. Deze zijn over het algemeen wel wat duurder. Vervolgens is het van belang om de abonnementen van verschillende providers met elkaar te gaan vergelijken om tot het goedkoopste sim only abonnement met alleen data te komen.