• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

500 MB sim only genoeg?

Home / 500 MB sim only genoeg?
hulp

500 MB sim only genoeg?

Je wil een sim only abonnement afsluiten, maar is 500 MB dan genoeg? Meestal kan deze vraag met ja worden beantwoord, want onder consumenten is deze internetbundel erg populair. Toch zeggen veel consumenten dat ze wel een hogere bundel zouden nemen, wanneer de kosten dan lager uit zouden vallen. Ook zegt een groot deel van de consumenten dat zij alleen genoeg hebben aan 500 MB wanneer dat zij bewust omgaan met het internetverbruik.

Video kijken

Wanneer je op je mobiel veel online video’s kijkt, dan ben je zo door je bundel van 500 MB heen. Maar wanneer je weinig of geen online video’s bekijkt, dan zou je er toch genoeg aan moeten hebben. Ook moet je dan niet teveel afbeeldingen downloaden. De meeste mensen gebruiken hun mobiel internet voor WhatsApp en Messenger. Maar social media wordt ook vaak bekeken en soms zullen mensen ook een foto uploaden. Als je een video wil bekijken of een fotoalbum wil bekijken, dan is een bundel van 500 MB niet geschikt. Je hebt dan weer Wi-Fi nodig, om het wel te kunnen redden met deze bundel.

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel
  • Onbeperkt data, sms en minuten
  • Maandelijks opzegbaar
  • € 20,- p/m
Bekijk de aanbieding nu

Huidige gebruik

Als je eens naar je eigen gebruik gaat kijken, hoeveel internet verbruik je dan bij het versturen van een bericht of wanneer je een foto gaat uploaden? Voor de mensen die internet intensief gebruiken, is een mobiele internetbundel van 500 MB niet genoeg. Het advies voor de intensieve gebruikers is 1500 MB of soms wel 2000 MB. Maar de grootte van de bundel hangt af van het soort gebruik. Alleen je mail checken kan bijvoorbeeld ook goed met 1000 MB, maar wanneer je veel met video’s en afbeeldingen doet, is een hogere bundel aan te raden.

Wi-Fi

Alleen maar een voordeel voor jong en oud, want op steeds meer plaatsen kun je gebruik maken van Wi-Fi. Als je ergens op het terras gaat zitten, of je zit in de trein of je bent in een restaurant, je kunt zo van Wi-Fi gebruik maken. Als je dat ook doet, dan heb je ook genoeg aan een kleinere bundel. Je kunt bijvoorbeeld thuis dingen op je laptop doen als je dingen moet versturen, en wanneer je onderweg bent kun je even je WhatsApp of je e-mail checken via Wi-Fi.

Sim only vergelijken

Wanneer je de overstap wil maken naar een sim only abonnement, dan kun je bekijken hoe je goedkoper uit kunt zijn door in kaart te brengen wat voor abonnement er bij je past. Heb je genoeg aan 500 MB sim only of heb je meer nodig? Je zou het eens een maand of twee bij kunnen houden en dan kun je bekijken of je bijvoorbeeld juist vaak van Wi-Fi gebruik maakt of dat je aan het einde van de maand echt tegen je limiet aan zit van de 500 MB sim only.