• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Prepaid simkaart

prepaid simkaartConsumenten die zich liever niet voor een lange periode willen binden aan dezelfde provider kiezen voor een prepaid simkaart. Een prepaid simkaart betekent dat je geen langdurige verplichtingen hebt die bij een abonnement horen. Het nadeel is dat er geen telefoon bij geleverd wordt. Hierdoor is het vereist dat je zelf al een mobiele telefoon hebt of een los toestel koopt. Over de lange termijn gezien is het goedkoper om een los toestel te kopen met een prepaid simkaart dan een toestel met abonnement te bestellen. De aankoopkosten zijn weliswaar hoger, de maandelijkse zijn veel lager.

Goedkoopste prepaid simkaart

ProviderBellenSMSMBBeltegoedPrijsBekijken
1simyosmall€ 0,10€ 0,10€ 0,01€ 7,50€ 5,-Bekijken
2telfortsmall€ 0,15€ 0,15€ 0,02€ 10,-€ 7,50Bekijken
3tmobilesmall€ 0,15€ 0,10€ 0,05€ 10,-€ 9,99Bekijken
4vodafonesmall€ 0,30€ 0,15€ 0,01*€ 5,-€ 0,-Bekijken
* € 1 per 100 MB per dag

Beltegoed

Een prepaid simkaart wordt gekocht met beltegoed. Dit beltegoed vertegenwoordigt de balans bij de provider. Als er belminuten, sms’jes of MB’s verbruikt worden dan gaat dit van de balans af. Als de balans van de prepaid simkaart tot 0 euro daalt dan is het niet meer mogelijk om te bellen, sms’jes te versturen of te internetten. Het is dan nog wel mogelijk om gebeld te worden en sms’jes te ontvangen. Het beltegoed moet opgewaardeerd worden om weer te kunnen bellen en sms’en met de simkaart.

Voorwaarden prepaid simkaart

Over het algemeen heeft een prepaid simkaart een vastgestelde periode waarin het beltegoed gebruikt moet worden. Als deze periode voorbij is dan gaat het beltegoed verloren tenzij het beltegoed voor de tijd opgewaardeerd is. Bij een prepaid simkaart kan het telefoonnummer vervallen als er voor een lange tijd geen activiteit is geweest.

Geen kosten buiten de bundel

Prepaid simkaarten zijn een slimme optie voor personen met een budget. Ook voor mensen met kinderen is het een geschikte optie. Aangezien er alleen maar gebruik gemaakt kan worden van het beltegoed zijn er geen kosten buiten de bundel. Het is onmogelijk om over het budget te gaan met een prepaid simkaart. Prepaid simkaarten zijn te koop bij benzinestations, supermarkten maar ook op het internet. De meeste providers bieden een prepaid simkaart aan.

Goede simkaart kiezen

Het is niet moeilijk om de goede prepaid simkaart te kiezen. De keuze voor een prepaid simkaart gaat voornamelijk om het selecteren van een provider. Prepaid simkaarten zijn bij bijna alle providers verkrijgbaar maar deze hanteren allen verschillende tarieven. De tarieven voor bellen, sms’en en MB’s lopen ver uiteen. Vergelijk daarom de tarieven van de providers voordat je een prepaid simkaart koopt. Als je eenmaal de beste provider uitgekozen hebt voor de prepaid simkaart let er dan goed op of de simkaart geschikt is voor je mobiele telefoon als je deze al hebt. Veel prepaid simkaarten zijn verkrijgbaar in drie formaten zodat het altijd op een mobiele telefoon past. Dit wordt vaak vermeld als een 3-in-1 simkaart.