• 24/7 vergelijken
  • 100% onafhankelijk

Alleen data

#1 Beste keuze: Budget Mobiel
budgetmobiel Bekijk de aanbieding nu

Het sim only abonnement wint steeds meer aan populariteit onder gebruikers. Met deze flexibele optie heb je de keuze tussen abonnementen met of zonder belminuten en sms’jes, waardoor je volledig kunt afstemmen op je persoonlijke behoeften. Momenteel is het abonnement zonder toestel de meest gevraagde en tevens meest kostenefficiënte variant op de markt.

Met een sim only abonnement betaal je uitsluitend voor de kosten van het abonnement zelf, zonder de last van maandelijkse afbetalingen voor een telefoontoestel. Dit resulteert in aanzienlijk lagere maandelijkse uitgaven, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor veel gebruikers. Hieronder vind je een overzicht van mobiele internetproviders die op dit moment sim only abonnementen aanbieden met alleen databundels (of met zeer beperkte belminuten):

Vergelijk alleen data abonnementen

Waarom sim only alleen data?

Er zijn diverse telecomproviders die de optie bieden om een sim only abonnement af te sluiten dat uitsluitend bestaat uit een databundel. Dit type abonnement is ideaal voor mensen die geen behoefte hebben aan belminuten of een sms-bundel. Aangezien sms’jes tegenwoordig zelden worden gebruikt en veel communicatie via data-intensieve apps verloopt, kan een abonnement met alleen data voordeliger en praktischer zijn.

Data voor tablet of laptop

Hoewel het gebruik van tablets in meer dan 68% van de huishoudens tegenwoordig gangbaar is, worden deze vaak alleen via een Wi-Fi verbinding gebruikt. Echter, sommige providers bieden specifieke sim only abonnementen aan die zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met een tablet of laptop, waardoor je overal en altijd online kunt zijn.

Databundel grootte: hoeveel MB’s?

Databundels variëren in grootte, afhankelijk van je persoonlijke internetgebruik. Kleine bundels, variërend van 250MB tot 500MB, zijn geschikt voor lichte internetgebruikers die voornamelijk e-mailen. Voor gebruikers die meer data verbruiken, zoals het streamen van video’s of het gebruik van apps, is een grotere bundel van 500MB tot 1,5GB aan te raden. Voor intensieve gebruikers die veel video’s bekijken en games spelen, zijn bundels vanaf 1,5GB of zelfs onbeperkte data-opties beschikbaar. Het is belangrijk om de voorwaarden van deze bundels te controleren, aangezien sommige providers de snelheid verlagen na het bereiken van de limiet, terwijl andere de toegang tot internet volledig stoppen.

Abonnementen vergelijken

Voordat je een sim only abonnement met alleen data afsluit, is het essentieel om je geschatte dataverbruik te overwegen. Via de dataverbruik calculator op onze website kun je een nauwkeurige inschatting maken. Vervolgens dien je te beslissen over de contractduur; langere contracten zijn vaak voordeliger, maar maandelijks opzegbare abonnementen zijn ook beschikbaar tegen een hogere prijs. Vergelijk ten slotte de abonnementen van verschillende providers om het meest geschikte en voordelige sim only abonnement met alleen data te vinden.